Antigua, Guatemala - de eerste dagen
Blijf op de hoogte en volg Carlein
05 September 2012 | Guatemala, Antigua
het is vandaag dag 3 voor mij hier in Antigua, Guatemala's schijnbaar mooiste en meest veilige stad. Zondagavond ben ik zonder problemen tijdens de vlucht en overstap (waar ik erg trots op ben!) aangekomen. Op het vliegveld stond de taxichauffeur al klaar met een naambordje met mijn naam erop, balen dat ik te moe was om te bedenken om een foto te maken. Na een rit van een uurtje in het pikdonker (in Guatemala kennen ze het begrip lantaarnpaal niet) kwam ik aan op mijn gastgezin-adres. Uit de informatie die ik had gekregen had ik begrepen dat ik bij een bejaard gezin zou zitten, maar na een tijdje bleek dat het een gezin was met 3 jongens, de oudste 17. Zwaarvermoeid ben ik meteen in slaapgevallen, om vervolgens om 4.15u lokale tijd weer klaarwakker te worden. Nu is het dag 3 en de jetlag hakt er nog steeds flink in aan het eind van de middag, maar het gaat al beter. Door de vermoeidheid is het voor mij emotioneel toch wel echt heel zwaar om hier helemaal in mijn uppie te zijn, maar ik weet dat het gewoon even doorbijten is.
De mevrouw van het gastgezin, Pati, kookt heerlijk, en op de tweede dag kwam ik erachter dat er ook een Koreaans meisje in huis woont die op een andere school zit en tot mijn stomme verbazing al 27 jaar bleek te zijn (16 was geloofwaardiger geweest)! Voordeel is wel dat ik met haar ook gewoon spaans praat omdat engels bij haar ook geen succes is, net als bij de rest van de gastfamilie.
De mensen hier zijn echt supervriendelijk, en ik heb vandaag van 1 van mijn leraren Diego geleerd dat dat bij de cultuur hoort. Op straat groeten bijna alle passerende mensen met met 'hola' en 'buenas dias', zonder dat ze iets van je moeten! Ook kunnen mannen hier fluiten en sissen (soort van fietfieuw hier) wat ze willen, het zit in de cultuur dat ze een vrouw of meisje nooit van te dichtbij zullen benaderen, en al zeker niet lastigvallen. Zelfs de straatverkopers zijn niet opdringerig! Een groot voordeel dus, want ik blijf een blond meisje in een vreemde stad. Toch vind ik het niet prettig om alleen over straat te gaan, dus gelukkig begon er afgelopen maandag samen met mij een Nederlandse man, Arjan, ook aan de spaanse cursus, hij voor 8 weken, ik voor 6. Fijn om lekker Nederlands te kunnen praten in zo'n ver land en iemand te hebben om even gezellig iets mee te gaan drinken. Er zitten namelijk maar 3(!!!) studenten hier op deze school, eerst 4 maar eentje is er alweer net vertrokken. Gelukkig kom ik hier vooral voor het Spaans leren, en dat lukt zeker! Ik heb 3 leraren, Diego, Antonio en Victor. Diego ouwehoerd aan 1 stuk dor over vanalles en nog wat, Antonio geeft als enige huiswerk en Victor is heel precies. Het idee van 3 verschillende leraren is om verschillende lesmethodes en accenten te horen en mee te maken, echt supergoed bedacht van de school! Verder zijn er bijna elke middag excursies waar je aan mee kan doen ipv naar school te gaan, om de omgeving en cultuur van Antigua ook te leren kennen. Ideaal en een superleuke afwisseling!
De heimwee zit dus nog wel echt heel hoog, maar ik heb hier zeker niks te klagen (behalve dat het water minstens 1x per dag tijdelijk er niet is in heel Antigua) en mijn Spaans is waarschijnlijk echt muy bien over 6 weken!
Hasta luego!
05 September 2012 - 20:39
Pappa:
Ha carlein, goed geschreven verslag. Wel nieuw dat oudste jongen 17 is. Antigua dus leuke stad. Gaaf. Ook goed om te horen dat je al wat aanspraak hebt. Hou je haaks.liefs pappa
05 September 2012 - 20:39
Pappa:
06 September 2012 - 09:48
Lisanne:
Meis, dat komt helemaal goed. Je moet gewoon nog ff je draai vinden. Dat heeft gewoon ff tijd nodig, komt vanzelf! Veel plezier daar mer de uitstapjes die jullie gaan maken, ben wel een beetje jaloers hoor! ;) lLiefs.. -
06 September 2012 - 20:22
Anne-Miek:
Hee Carlein, leuk verslag weer om te lezen! Na een tijdje voel je je vanzelf helemaal thuis en wordt de heimwee minder. Wel fijn idd om iemand te hebben die Nederlands spreekt. Heel veel plezier met de uitstapjes, want dat is natuurlijk harstikke leuk!
Liefs Anne-Miek -
06 September 2012 - 20:43
Diede:
Goeie tekst Karel!! Ook al heb je me alles al verteld vond het even leuk
Om te reageren! You can do it xxx -
07 September 2012 - 14:33